Nieuws

Hoe bescherm je je ogen zo effectief mogelijk tegen zonnestralen?

May 16, 2019
modieuze bril met zonneglazen van Seiko

Wie houdt nu niet van een streepje zon? Een terrasje doen, een BBQ met vrienden of een dagje op het strand. Fantastisch toch? Niet dat we je plezier willen bederven, maar dat felle zonlicht is wel schadelijk voor je ogen. Zelfs wanneer de zon minder hard schijnt, kan de uv-straling hoger zijn dan je denkt. Daarom is een goede zonnebril een absolute must.

Zonnebrillen zijn vandaag een courant modeaccessoire.

De tijd dat een zonneglas dik en lelijk was ligt definitief achter ons. Tegenwoordig maken producenten zonneglazen op sterkte die dun en mooi zijn en passen in elke montuur. Denk maar aan PolarThin van Seiko. Dit is het dunste zonneglas ter wereld met een dikte, gewicht en esthetiek zoals ongekleurde glazen.

Met maar liefst 200 kleuren biedt Seiko voor elk wat wils. Elk glas dat op maat gemaakt wordt, kan tot maximaal 85% getint worden. Bovendien bieden alle Seikoglazen een volledige uv-bescherming en actieve vermindering van de schittering van het licht waardoor je geniet van een verbeterd contrast met rijke, levendige kleuren.

Fotochromatische of verkleurende glazen als alternatief voor kleurvaste glazen

Naast de kleurvaste zonneglazen biedt Seiko ook een nieuwe generatie van verkleurende glazen of – zoals men deze noemt in het vakjargon – fotochromatische glazen.

De nieuwste generatie lichtgevoelige glazen van Seiko heet Sensity en biedt een uitstekend comfort bij alle lichtomstandigheden. Je kiest uit drie aantrekkelijke kleuren: bruin, grijs of groen. Het spreek voor zich dat je geniet van een 100% bescherming tegen uv-straling.

Je hoeft de bril met Sensity glazen niet af te zetten als je van het donker in het licht komt of omgekeerd, want de glazen verkleuren erg snel. Na slechts 90 seconden zijn ze 45% donkerder en na 60 seconden zijn ze 23% lichter. Dat kan dankzij de Stabilight Technology. Deze zorgt ervoor dat de glazen tot 20% minder gevoelig zijn aan de temperatuur dan conventionele verkleurende glazen. Dat is belangrijk, want de omgevingstemperatuur bepaalt de snelheid waarmee de glazen van kleur veranderen.

Net zoals de kleurvaste zonneglazen worden de verkleurende Sensity glazen ook geproduceerd met de PolarThin technologie. Zo combineer je het dunste glas ter wereld dat past in elke montuur met de troeven van de fotochromatische Sensity-reeks.

Neem de proef op de som en laat je overtuigen in de winkel

Bij ons in de winkel adviseren we je graag over de keuze van de juiste zonneglazen. Die is namelijk afhankelijk van het gebruik. Zo raden we bijvoorbeeld specifieke glazen aan voor wie de zonnebril zal dragen achter het stuur.

Een nieuwe zonnebril nodig? Maak dan nu gebruik van onze actie: zonneglazen op sterkte aan de helft van de prijs. Bovendien krijg je en plus 10% korting op de aankoop van een nieuwe montuur.